Citromos csirke
2005.08.05. 22:47
Nagyon finom, kellemesen friss ízű, könnyű eledel, és nem utolsó sorban egy edény is elég az elkészítéséhez!
Citromos csirke Hozzávalók: 1 csirke, 1 citrom, 5dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 2dl tejföl A csirkét megtisztítjuk, kibelezzük, megmossuk és apróra vágjuk. A leveskockát 2dl vízben felengedjük. A csirkét a forró vajon hirtelen átsütjük, majd felengedjük a húslével és puhára pároljuk. A tejfelből és a lisztből rántást készítünk, belekverjük. Rácsavarjuk a citrom levét, forraljuk még pár percig és rizzsel tálaljuk. Friss ízű, kellemes könnyű étel.
Aki csak a combját szereti, abból is nagyon fínom, nem szükséges egy egész csirkét trancsírozni! Ha melle húsából készül, érdemes a csonton rajta hagyni, mert nem esik szét a husi és a csont jobb ízt ad az ételnek.
Citromos csirke |
|
A megtisztított csirkéket darabold fel, sózd be, s hagyd egy fél órát állni. A mosott, hámozatlan citromot karikázd vékonyra. Egy lábas aljára önts 1-2 dl tejfölt. Tedd bele a citromszeletek felét, rá a csirkét, arra a maradék citromot és tejfölt, a tetejére pedig morzsolj kevés vajat, s az egészet párold puhára. (Közben ne keverd, csak rázogasd.) |
2 kis bontott csirke 1 citrom 4-5 dl tejföl vaj só |
Ez is jól hangzik, bár még nem próbáltam!
|