Uborkakrmleves
2005.08.05. 22:50
Egyszer, gyors leves, ami hidegen is kitn, fleg a knikulai nyridben s mg turmixgpet sem ignyel!
Uborkakrmleves
Hozzvalk (2szem.): 200gr salta v. kgyuborka, ½ tk. Friss vagy rlt rozmaring, 2,5dl zldsgl, 20gr zsros szalonna (elhagyhat), 1 tk. Citroml, folykony destszer v. egy pici cukor, fehrbors, s 1/2ek. Rizs- v. sima liszt, 30gr zsrszegny tejfl, 2 ek. Finomra vgott borg (elmaradhat)
Az uborkt megmossuk, a vgeit levgjuk 10-15cm hosszan s flretesszk. A maradk uborkat meghmozzuk s hosszban flbevgjuk, eltvoltjuk a magokat, majd kb. 2cm-es darabokra vgjuk. A rozmaringgal zestett zldsglben gyenge tzn, lefedve 20 percig fzzk. Kzben a szalonnt apr kockkra vgjuk, zsrjt kistjk. A flretett uborkt hjastl lereszeljk s a szalonnval egytt a leveshez keverjk. Fszerezzk sval, borssal s a citromlvel. Habarjuk be a liszttel s tejfllel. Borgval meghintve tlaljuk. Melegen hidegen egyarnt kellemes, knny tel.
Ha elhagyjuk a szallonns rszt, szintn ednytakarkosak lehetnk!:)
|