Uborkakrémleves
2005.08.05. 22:50
Egyszerű, gyors leves, ami hidegen is kitűnő, főleg a kánikulai nyáridőben és még turmixgépet sem igényel!
Uborkakrémleves
Hozzávalók (2szem.): 200gr saláta v. kígyóuborka, ½ tk. Friss vagy őrölt rozmaring, 2,5dl zöldséglé, 20gr zsíros szalonna (elhagyható), 1 tk. Citromlé, folyékony édesítőszer v. egy pici cukor, fehérbors, só 1/2ek. Rizs- v. sima liszt, 30gr zsírszegény tejföl, 2 ek. Finomra vágott borágó (elmaradhat)
Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk 10-15cm hosszan és félretesszük. A maradék uborkaát meghámozzuk és hosszában félbevágjuk, eltávolítjuk a magokat, majd kb. 2cm-es darabokra vágjuk. A rozmaringgal ízesített zöldséglében gyenge tűzön, lefedve 20 percig főzzük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját kisütjük. A félretett uborkát héjastól lereszeljük és a szalonnával együtt a leveshez keverjük. Fűszerezzük sóval, borssal és a citromlével. Habarjuk be a liszttel és tejföllel. Borágóval meghintve tálaljuk. Melegen hidegen egyaránt kellemes, könnyű étel.
Ha elhagyjuk a szallonnás részt, szintén edénytakarékosak lehetünk!:)
|