Citromos csirke
2005.08.05. 22:47
Nagyon finom, kellemesen friss z, knny eledel, s nem utols sorban egy edny is elg az elksztshez!
Citromos csirke
Hozzvalk: 1 csirke, 1 citrom, 5dkg vaj, 1 evkanl liszt, 2dl tejfl A csirkt megtiszttjuk, kibelezzk, megmossuk s aprra vgjuk. A leveskockt 2dl vzben felengedjk. A csirkt a forr vajon hirtelen tstjk, majd felengedjk a hslvel s puhra proljuk. A tejfelbl s a lisztbl rntst ksztnk, belekverjk. Rcsavarjuk a citrom levt, forraljuk mg pr percig s rizzsel tlaljuk. Friss z, kellemes knny tel.
Aki csak a combjt szereti, abbl is nagyon fnom, nem szksges egy egsz csirkt trancsrozni! Ha melle hsbl kszl, rdemes a csonton rajta hagyni, mert nem esik szt a husi s a csont jobb zt ad az telnek.
Citromos csirke |
|
A megtiszttott csirkket darabold fel, szd be, s hagyd egy fl rt llni. A mosott, hmozatlan citromot karikzd vkonyra. Egy lbas aljra nts 1-2 dl tejflt. Tedd bele a citromszeletek felt, r a csirkt, arra a maradk citromot s tejflt, a tetejre pedig morzsolj kevs vajat, s az egszet prold puhra. (Kzben ne keverd, csak rzogasd.) |
2 kis bontott csirke 1 citrom 4-5 dl tejfl vaj s |
Ez is jl hangzik, br mg nem prbltam!
|